IngredienserRecept
Sötpotatissallad Med Apelsinvinägrette

Sötpotatissallad Med Apelsinvinägrette

Dela receptet

Ingredienser

(

4

port.)

800 g sötpotatis
800 g sötpotatis
150 g haricot verts
150 g haricot verts
1 färsk chorizo
1 färsk chorizo
Saft och filéer av en apelsin
Saft och filéer av en apelsin
1⁄2 dl sherryvinäger
1⁄2 dl sherryvinäger
1 dl olivolja
1 dl olivolja
2 msk finhackad gräslök
2 msk finhackad gräslök
2 msk finhackad salladslök
2 msk finhackad salladslök

Gör så här

Koka potatisen färdig i saltat vatten ca 30 min, känn efter med en sticka.

Koka potatisen färdig i saltat vatten ca 30 min, känn efter med en sticka.

Koka haricot verts ca 2-3 minuter, skölj med kallt vatten för att avstanna kokning.

Koka haricot verts ca 2-3 minuter, skölj med kallt vatten för att avstanna kokning.

Töm färsblandningen ur chorizon och stek till en krispig färs.

Töm färsblandningen ur chorizon och stek till en krispig färs.

Vispa en vinägrett av oljan, apelsinsaft och vinägern och smaka av med salt.

Vispa en vinägrett av oljan, apelsinsaft och vinägern och smaka av med salt.

Skala och skär 3 x 3 cm stora kuber av sötpotatisen och lägg i en skål.

Skala och skär 3 x 3 cm stora kuber av sötpotatisen och lägg i en skål.

Blanda ner haricot verts, apelsin- filéer och salladslök. Häll över apelsinvinägretten och garnera med chorizon och gräslöken.

Blanda ner haricot verts, apelsin- filéer och salladslök. Häll över apelsinvinägretten och garnera med chorizon och gräslöken.

Passar bra till

Sötpotatissallad Med Apelsinvinägrette

- Fler recept -

Guldfågeln AB
www.guldfageln.se
Box 98, 386 02 Mörbylånga
Tel. 0485 - 495 00
Fax. 0485 - 404 55
Konsumentkontakt. 0485 - 495 00
Sidor
ReceptProdukterGrilltips
Produkter