IngredienserRecept
Sommarsnabb Bearnaisesås

Sommarsnabb Bearnaisesås

Dela receptet

Ingredienser

(

4

port.)

3 msk vitvinsvinäger
3 msk vitvinsvinäger
1 msk torkad dragon
1 msk torkad dragon
2 msk smör
2 msk smör
1 bananschalottenlök
1 bananschalottenlök
0,5 tsk salt
0,5 tsk salt
2 krm nymalen vitpeppar
2 krm nymalen vitpeppar
2,5 dl crème fraiche, 40 %
2,5 dl crème fraiche, 40 %
Ev finhackad gräslök
Ev finhackad gräslök

Gör så här

Hacka löken fint.

Hacka löken fint.

Fräs lök och torkad dragon i smör tills löken blivit mjuk.

Fräs lök och torkad dragon i smör tills löken blivit mjuk.

Tillsätt vinäger och låt koka i ca 2 min.

Tillsätt vinäger och låt koka i ca 2 min.

Låt svalna och mixa sedan tillsammans med crème fraiche till en krämig sås. Smaka av med salt och peppar.

Låt svalna och mixa sedan tillsammans med crème fraiche till en krämig sås. Smaka av med salt och peppar.

Toppa eventuellt med finhackad gräslök.

Toppa eventuellt med finhackad gräslök.

Den här snabbversionen på bearnaise går utmärkt att förvara i kylskåp.

Den här snabbversionen på bearnaise går utmärkt att förvara i kylskåp.

Passar bra till

Sommarsnabb Bearnaisesås

- Fler recept -

Guldfågeln AB
www.guldfageln.se
Box 98, 386 02 Mörbylånga
Tel. 0485 - 495 00
Fax. 0485 - 404 55
Konsumentkontakt. 0485 - 495 00
Sidor
ReceptProdukterGrilltips
Produkter