Värm ugnen till 225 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
Värm ugnen till 225 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
Skala rödbetorna och skär dem i lite mindre klyftor. Lägg dem på plåten med små färskpotatisar (hela). Har du stor potatis kan du dela dem en gång på mitten.
Skala rödbetorna och skär dem i lite mindre klyftor. Lägg dem på plåten med små färskpotatisar (hela). Har du stor potatis kan du dela dem en gång på mitten.
Ringla olivolja över, tillsätt rosmarin och blanda noga. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
Ringla olivolja över, tillsätt rosmarin och blanda noga. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
Rosta i mitten av ugnen i ca 30 min tills potatisen fått färg och betorna är mjuka. Ta ut och låt svalna lite.
Rosta i mitten av ugnen i ca 30 min tills potatisen fått färg och betorna är mjuka. Ta ut och låt svalna lite.
Rör samman olivolja, honung, balsamvinäger och salt till en dressing.
Rör samman olivolja, honung, balsamvinäger och salt till en dressing.
Dela potatis och betor i lagom bitar och lägg på ett fat. Bryt chévre i mindre bitar och toppa med.
Dela potatis och betor i lagom bitar och lägg på ett fat. Bryt chévre i mindre bitar och toppa med.
Avsluta med att ringla dressingen över och strössla med hackade hasselnötter.
Avsluta med att ringla dressingen över och strössla med hackade hasselnötter.
Servera med härligt nygrillad kyckling och annat gott plock!
Servera med härligt nygrillad kyckling och annat gott plock!