IngredienserRecept
Green Chili Slaw

Green Chili Slaw

Dela receptet

Ingredienser

(

4

port.)

500 g vitkål (eller rödkål och vitkål)
500 g vitkål (eller rödkål och vitkål)
1 gul lök
1 gul lök
1–2 jalapeños
1–2 jalapeños
1,5 kruka hackad koriander
1,5 kruka hackad koriander
25 g färsk ingefära
25 g färsk ingefära
1 stor finhackad vitlöksklyfta
1 stor finhackad vitlöksklyfta
4–5 msk pressad limesaft
4–5 msk pressad limesaft
1,5 msk farinsocker
1,5 msk farinsocker
1,5 msk fisksås
1,5 msk fisksås
0,5 dl majonnäs
0,5 dl majonnäs
1 msk japansk soja
1 msk japansk soja
Ev salt
Ev salt

Gör så här

Strimla kålen fint med mandolin eller osthyvel. Skiva löken tunt, kärna ur och hacka chilin fint.

Strimla kålen fint med mandolin eller osthyvel. Skiva löken tunt, kärna ur och hacka chilin fint.

Blanda alltsammans tillsammans med koriander i en stor bunke.

Blanda alltsammans tillsammans med koriander i en stor bunke.

Skala och finhacka eller riv ingefäran.

Skala och finhacka eller riv ingefäran.

Rör samman ingefära, vitlök, limesaft, soja, farin- socker och fisksås. Blanda ner tillsammans med majonnäs i bunken.

Rör samman ingefära, vitlök, limesaft, soja, farin- socker och fisksås. Blanda ner tillsammans med majonnäs i bunken.

Massera gärna slawen med händerna. Låt stå i minst 30 min och smaka eventuellt av med salt.

Massera gärna slawen med händerna. Låt stå i minst 30 min och smaka eventuellt av med salt.

Passar bra till

Green Chili Slaw

- Fler recept -

Guldfågeln AB
www.guldfageln.se
Box 98, 386 02 Mörbylånga
Tel. 0485 - 495 00
Fax. 0485 - 404 55
Konsumentkontakt. 0485 - 495 00
Sidor
ReceptProdukterGrilltips
Produkter