IngredienserRecept
Corn Bread

Corn Bread

Dela receptet

Ingredienser

(

4

port.)

150 g smör
150 g smör
1 dl socker
1 dl socker
2 ägg
2 ägg
2 1⁄2 dl filmjölk
2 1⁄2 dl filmjölk
1 tsk bakpulver
1 tsk bakpulver
2 1⁄2 dl vetemjöl
2 1⁄2 dl vetemjöl
2 1⁄2 dl majsmjöl
2 1⁄2 dl majsmjöl
1 tsk salt
1 tsk salt

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnssäker form ca 20x20 cm.

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnssäker form ca 20x20 cm.

Smält smöret i en kastrull och vispa ner sockret.

Smält smöret i en kastrull och vispa ner sockret.

Blanda i filmjölken och bakpulvret.

Blanda i filmjölken och bakpulvret.

Låt smöret svalna något och vispa sedan ner äggen och lblandningen.

Låt smöret svalna något och vispa sedan ner äggen och lblandningen.

Rör ner majs- och vetemjöl tillsammans med saltet och vispa till en jämn och luftig smet.

Rör ner majs- och vetemjöl tillsammans med saltet och vispa till en jämn och luftig smet.

Grädda i den smorda formen i 30-35 min.

Grädda i den smorda formen i 30-35 min.

Passar bra till

Corn Bread

- Fler recept -

Guldfågeln AB
www.guldfageln.se
Box 98, 386 02 Mörbylånga
Tel. 0485 - 495 00
Fax. 0485 - 404 55
Konsumentkontakt. 0485 - 495 00
Sidor
ReceptProdukterGrilltips
Produkter