IngredienserRecept
Bönsallad Med Rökt Paprika Och Selleri

Bönsallad Med Rökt Paprika Och Selleri

Dela receptet

Ingredienser

(

4

port.)

500 g stora vita bönor, kokta
500 g stora vita bönor, kokta
1 gul lök
1 gul lök
2 stjälkar stjälkselleri
2 stjälkar stjälkselleri
1 stor vitlöksklyfta
1 stor vitlöksklyfta
4 msk tomatpuré
4 msk tomatpuré
1 dl olivolja
1 dl olivolja
1 msk rökt paprikapulver
1 msk rökt paprikapulver
3 msk rödvinsvinäger
3 msk rödvinsvinäger
Salt och nymalen svartpeppar
Salt och nymalen svartpeppar
0,5 dl finhackad bladpersilja
0,5 dl finhackad bladpersilja

Gör så här

Hacka den gula löken samt vitlöken och strimla sellerin.

Hacka den gula löken samt vitlöken och strimla sellerin.

Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs lök och vitlök tills de är mjuka.

Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs lök och vitlök tills de är mjuka.

Tillsätt paprikapulver, tomatpuré och selleri och fortsätt fräsa en kort stund, tillsätt sedan bönorna.

Tillsätt paprikapulver, tomatpuré och selleri och fortsätt fräsa en kort stund, tillsätt sedan bönorna.

Låt fräsa ett par minuter under omrörning och slå sedan på rödvinsvinäger.

Låt fräsa ett par minuter under omrörning och slå sedan på rödvinsvinäger.

Låt koka upp och smaka av med salt och peppar, vänd ner finhackad persilja.

Låt koka upp och smaka av med salt och peppar, vänd ner finhackad persilja.

Servera med nygrillad kyckling.

Servera med nygrillad kyckling.

Passar bra till

Bönsallad Med Rökt Paprika Och Selleri

- Fler recept -

Guldfågeln AB
www.guldfageln.se
Box 98, 386 02 Mörbylånga
Tel. 0485 - 495 00
Fax. 0485 - 404 55
Konsumentkontakt. 0485 - 495 00
Sidor
ReceptProdukterGrilltips
Produkter