IngredienserRecept
Bakad Minipotatis À La Provencale

Bakad Minipotatis À La Provencale

Dela receptet

Ingredienser

(

4

port.)

Marinerad tvådelad kycklingfilé med glaze
Marinerad tvådelad kycklingfilé med glaze
8 små potatisar
8 små potatisar
1 ask haricots verts
1 ask haricots verts
1 ask cocktailtomater
1 ask cocktailtomater
1 kruka persilja
1 kruka persilja
1 litet salladshuvud
1 litet salladshuvud
1 pkt bacon
1 pkt bacon
50 g smör
50 g smör
3 klyftor vitlök
3 klyftor vitlök

Gör så här

Tänd grillen. Baka potatisen i ugnen på 225 grader i ca 40 min beroende på storlek.

Tänd grillen. Baka potatisen i ugnen på 225 grader i ca 40 min beroende på storlek.

Skär haricots verts grovt, dela tomaterna, strimla bacon, plocka salladen och hacka persiljan grovt.

Skär haricots verts grovt, dela tomaterna, strimla bacon, plocka salladen och hacka persiljan grovt.

Blanda smöret med riven eller pressad vitlök, smaksätt med salt och peppar.

Blanda smöret med riven eller pressad vitlök, smaksätt med salt och peppar.

Knaperstek baconet och häll bort överblivet fett, tillsätt bönorna och fräs ytterligare 2 min. Tillsätt tomaterna och låt det bli varmt.

Knaperstek baconet och häll bort överblivet fett, tillsätt bönorna och fräs ytterligare 2 min. Tillsätt tomaterna och låt det bli varmt.

Grilla kycklingfiléerna och pensla glaze vid slutet av grilltiden. Ta ut potatisen och skär ett snitt i varje.

Grilla kycklingfiléerna och pensla glaze vid slutet av grilltiden. Ta ut potatisen och skär ett snitt i varje.

Slå över baconröran och toppa med vitlöksmör, persilja och lite fräsch sallad.

Slå över baconröran och toppa med vitlöksmör, persilja och lite fräsch sallad.

Servera tillsammans med kycklingen.

Servera tillsammans med kycklingen.

Passar bra till

Bakad Minipotatis À La Provencale

- Fler recept -

Guldfågeln AB
www.guldfageln.se
Box 98, 386 02 Mörbylånga
Tel. 0485 - 495 00
Fax. 0485 - 404 55
Konsumentkontakt. 0485 - 495 00
Sidor
ReceptProdukterGrilltips
Produkter