IngredienserRecept
Ananas-Salsa

Ananas-Salsa

Dela receptet

Ingredienser

(

4

port.)

1 liten ananas
1 liten ananas
2-3 krm chipotlepulver
2-3 krm chipotlepulver
Skal och saft från 1 lime
Skal och saft från 1 lime
1 tsk strösocker
1 tsk strösocker
1 liten rödlök
1 liten rödlök
1 dl hackad mynta el. koriander (eller en blandning)
1 dl hackad mynta el. koriander (eller en blandning)
Salt och grovmalen svartpeppar
Salt och grovmalen svartpeppar

Gör så här

Börja med picklad lök. Koka upp socker, vinäger, vatten och salt tills sockret löst sig.

Börja med picklad lök. Koka upp socker, vinäger, vatten och salt tills sockret löst sig.

Strimla löken och lägg ner i den varma lagen. Låt kallna.

Strimla löken och lägg ner i den varma lagen. Låt kallna.

Skär bort skalet från ananasen och skär fruktköttet i fina tärningar.

Skär bort skalet från ananasen och skär fruktköttet i fina tärningar.

Hacka rödlök fint och lägg i en skål med ananasen. Tillsätt socker, chipotlepulver samt saft och skal från lime och blanda allt noga.

Hacka rödlök fint och lägg i en skål med ananasen. Tillsätt socker, chipotlepulver samt saft och skal från lime och blanda allt noga.

Smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå i kylskåp fram till servering . Vänd ner örterna strax innan servering.

Smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå i kylskåp fram till servering . Vänd ner örterna strax innan servering.

Passar bra till

Ananas-Salsa

- Fler recept -

Guldfågeln AB
www.guldfageln.se
Box 98, 386 02 Mörbylånga
Tel. 0485 - 495 00
Fax. 0485 - 404 55
Konsumentkontakt. 0485 - 495 00
Sidor
ReceptProdukterGrilltips
Produkter