VÅRA BÄSTA GRILLTIPS

- Rakt ner på Grillen -

Alla kan grilla kyckling med lyckat resultat! Det gäller att få koll på kycklingens innertemperatur och grillyta (som ger den där härliga grillsmaken!). Följ bara våra enkla tips här nedan så kommer du kunna servera en imponerande läcker och saftigt grillad kyckling!

FÖRBERED GRILLEN

En fin glödbädd är det viktigaste, kolen ska ha en askgrå färg innan du lägger på köttet - det tar ca 30-45 min. Använd gärna lock för att ge kycklingen jämn värme. Har du gasolgrill så se till att den blir ordentligt varm innan du lägger på kycklingen.

INDIREKT GRILLTEKNIK

En fin glödbädd är det viktigaste, kolen ska ha en askgrå färg innan du lägger på köttet - det tar ca 30-45 min. Använd gärna lock för att ge kycklingen jämn värme. Har du gasolgrill så se till att den blir Kycklingen blir bäst om den först grillas på riktigt hög värme och sedan flyttas till en mindre het del av grillen. Tekniken kallas för indirekt grillning och gör att bitarna blir både knapriga och genomstekta utan att brännas. Vänd inte kycklingbitarna i onödan. Kycklingen måste hinna få en fin stekyta innan den vänds.

Glaze och temperatur

Vänta med att pensla på glazen tills köttet är nästan färdiggrillat. Passa köttet när du har penslat på glazen så att det inte bränns. Rätt temperatur för kyckling varierar mellan 72-85°C beroende på vilken del av kycklingen du grillar. Följ rekommendationerna här nedan och använd en stektermometer för bästa resultat. Lycka till!

Rätt temperatur?

Guldfågeln AB
www.guldfageln.se
Box 98, 386 02 Mörbylånga
Tel. 0485 - 495 00
Fax. 0485 - 404 55
Konsumentkontakt. 0485 - 495 00
Sidor
ReceptProdukterGrilltips
Produkter